Promosi Pakej Lawatan Ke Bandung:4H/3M

Joint Group Promotion :
Dapat menjimatkan kos sekiranya kumpulan anda kurang dari 3 orang.
Click Di Sini untuk keterangan lanjut
 
Nikmatilah kedamaian dan ketenangan di kota Bandung dan pengalaman membeli belah yang pasti akan  meningalkan seribu satu  kenangan untuk anda....

Bandung shopping

Pengenalan ringkas Bandung
Bandung merupakan bandar yang ke dua terbesar selepas Jakarta. Ianya berkeluasan sekitar 3,600 kilometer persegi dan terdiri daripada 26 buah kota dengan penduduk kira-kira 42 juta orang. Wilayah ini mempunyai pelbagai tarikan pelancongan seperti 287 objek pelancongan alam sekitar,104 pelancongan budaya dan 168 pelancongan dengan minat khusus. Sebanyak 13 kota rayanya pula memiliki corak batik khas daerah masing-masing. 
 
Kota Bandung yang sinonim dengan jolokan 'Paris Van Java' itu tebal dengan elemen kebudayaan yang mana penduduknya kebanyakan berketurunan Melayu Sunda. Elemen kebudayaan itu bersatu dengan kekayaan alam semula jadinya yang menjadikan ianya begitu menarik untuk diterokai.Hamparan sawah padinya yang luas dan kehijauan ladang teh di kaki gunung, serta udaranya yang nyaman dapat menimbulkan rasa yang sangat mendamaikan.  Gabungan kesemua itu umpama sebuah lukisan yang sungguh luar biasa indahnya. 
 
Dengan ketinggiannya 768 meter dari aras laut, ianya memberikan suasana udara yang nyaman. Ianya dikelilingi pula oleh beberapa buah gunung berapi yang masih aktif seperti gunung berapi Tengkubung Perahu, Papandayan, Guntur, Ciremai dan banyak lagi.

Selain daripada bentuk muka buminya yang mengasyikan itu, kota Bandung juga sangat terkenal dengan pusat membeli belahnya. Anda boleh mendapatkan pelbagai barangan berjenama antarabangsa dengan harga yang sangat berpatutan. Antara tempat membeli belah yang mashyur ialah Rumah Mode, Mode Plus, Donatello, The Summit Butique Outlet dan banyak lagi.

Pasar Baru pula terkenal dengan produk kain ela, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit pula, anda boleh mendapatkannya di Jalan Cibadayut yang ditawarkan dengan harga yang cukup  murah.  Pendek kata, kota Bandung memang sesuai jika dinamakan sebagai 'syurga membeli belah'

Justru itu tidak hairanlah begitu ramai rakyat Malaysia  datang kesana untuk berbelanja di samping menenangkan fikiran setelah penat bekerja. Jangan lepaskan peluang untuk menerokai segala keindahan dan pengalaman membeli belah di kota Bandung. Kini dengan kos kurang RM1,000 anda boleh mendapatkan percutian yang menarik seperti di atas.

Kami menawarkan pakej 4 hari 3 malam dengan kos yang berpatutan. Kos itu termasuk kos tiket pesawat, kos penginapan dan kos makan minum (all-in). Sepanjang 4 hari, 3 malam itu, kami akan membawa anda untuk menerokai kota Bandung dan sudah tentunya pengalaman membeli belah yang mengasyikan....

 
JADUAL LAWATAN/ITINERARY
 

HARI PERTAMA

  • Anda akan disambut oleh wakil kami di Hussein Sastranegara Airport Bandung iaitu saudara Iwan & staff.
  • Menjamu selera  dahulu di restoran padang - Simpang Raya dan terus check in di hotel
  • Shopping di rangkaian Factory Aoulet di Jalan Dago seperti Grande, Episode, Edward Forrer, Natural dan banyak lagi sehingga jam 8 malam (bergantung pada masa)
  • Makan malam di restoran Sunda - Dapur Sangkuriang dan sebagainya

HARI KEDUA

  • In room breakfast sekitar jam 7.00 pagi - 8.00 pagi
  • Bersedia pula untuk menerokai kawah gunung berapi Tengkubung Perahu di daerah Lembang sambil melihat pemandangan indah suasana kehijauan ladang-ladang teh dan ladang strawberi
  • Di perjalanan pulang singgah sebentar di Ciater Hot Spring untuk merasai kesegaran air panas dengan merehatkan kaki anda setelah penat berjalan
  • Setelah kepenatan, nikmati masakan tengahari Sunda yang pasti meninggalkan seribu satu kenangan buat anda
  • Selepas itu, siri shopping bermula lagi di Jalan Setiabudi yang terkenal dengan rangkaian Factory Outlet yang termasyhor seperti Rumah Mode, Mode Plus, Donatello dan sebaginya
  • Sambung lagi siri membeli belah anda di sepanjang jalan Cihampelas (Ciwalk Street)
  • Sekitar jam 8.00 malam, makan malam di restoran Sunda lagi...

HARI KETIGA

  • Bersedia lagi untuk ke dunia membeli belah yang terkenal iaitu PASAR BARU...sekitar jam 9.00 pagi
  • Teruskan lagi shopping di sekitar jalan Riau di rangkaian Factory Outlet seperti Heritage, cascade, The Summit, For Men, The Stamp,The Secret dan banyak lagi sehingga tamat masa...jam 8.00 malam
  • Makan malam di restoran Sunda lagi seperti Paremba dan sebagainya
  • Aktiviti sebelah malam bergantung kepada anda untuk menikmati suasana malam di kota Bandung di sekitar Jalan Braga atau anda   boleh menikmati suasana pasar malam 24 jam....aturkan program malam anda bersama pemandu pelancong kami

HARI KE EMPAT

  • Selepas check out jam 8.00 pagi...masih ada tempat menarik untuk shopping di jalan Cibadayut untuk membeli barangan kulit yang asli dengan harga yang murah !
  • Sebelum ke Airport...sudah pasti anda ingin membeli buah tangan istimewa dari Bandung kan?...sila ke Kartika Sari atau Amanda.  Anda boleh mendapatkan ole-ole istimewa di sana untuk ahli keluarga dan sahabat handai anda
  • Jam 3 petang, bertolak ke Airport dan Jam 5 petang berlepas ke KLIA meningalkan seribu kenangan semasa di kota Bandung
  • ....insyaAllah semoga kenangan di kota Bandung dapat dijadikan memori indah...

Minta sebut harga sekarang

    Zailir Othman
    019-3059047
     
    Link yang berkaitan:

    Hotel:

    Nota:

    Perkhidmatan pengurusan lawatan ke Bandung (dan juga Medan, Jakarta) ini diuruskan secara khusus oleh anak syarikat kami iaitu Kembara Murni.  Kembara Murni mempunyai rangkaian perhubungan yang baik dengan rakan niaga kami di Indonesia dan di Malaysia.  Oleh itu kami boleh memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.

    Daftar sebagai ahli untuk mendapatkan tawaran-tawaran istimewa yang mungkin akan kami adakan dari masa ke semasa...DAFTAR SEBAGAI AHLI

    DAPATKAN QUOTATION ANDA SEKARANG !

    Tag: 

    72 Comments

    ade pakej x utk oct 2011?

    sy nk berbulan madu ke bandung 26 oct 2011..ade pakej x?kol 0123471283 asap

    pakej ke bandung

    kami dlm kumpulan 7 org bercadang nak ke bandung pada mac 2012.brape ye kos yg dikenakan utk 4hari 3mlm?email me,olieyn87@hotmail.com..tq..

    minta qtn

    nanti saya hantar

    Bandung

    Sy nak quatation utk 7adult 1kid n 1baby, utk 4hr 3mlm flight+hotel maybe 6/12/11 or 12/12/11

    quotation ke bandung

    salam,

    utk 4h/3m (7 dewasa, 1 kanak-kanaqk, 1 bayi) spt berikut:-
     
    Harga Ground = RM650 (dewasa)
                              RM488 (kanak-kanak)
                              Bayi - percuma
     
    Anggaran harga tiket pesawat (pergi 6/12/11 - kembali 9/12/11)
     
    Flight LCCT - Bandung
     
    Dewasa
    Total          RM904
         
    Kanak-kanak

    Total          RM834

     
    Bayi/infant

    Total          RM100

                              

    p/s: utk detail sila bagi email - nanti saya emailkan

    p/p/s: kalau flight transit ke Jakarta dan dari Jakarta ke Bandung dengan van - tiket pesawat lebih murah (hampir separuh)

    Bandung Trip

    Salam,
    Saya dan suami akan ke Bandung seperti jadual di bawah ini.

    23.05.2012
    LCCT - Bandung, Indonesia
    Depart KL: 7.15 pm
    Arrive Bdo: 8.20 pm

    28.05.2012
    Bandung, Indonesia - LCCT
    Depart Bdo: 3.45 pm
    Arrive KL: 6.50 pm

    Tolong quote utk progrm ini dan selitkan lawatan sehari @ 2 hari ke Jakarta. Sila email kan ke snow_white13@hotmail.com

    Tq.
    Sarfina Sarbini

    quotation ke bandung @ 6hari/5 malam

    Assalamualikum puan Sarfina,

    Permohonan puan untuk mendapatkan sebutharga telah saya ambil perhatian dan saya akan emailkan dalam masa kurang 24 jam daripada sekarang.

    t.kasih

     

    Zailir

    019-3059047 

    Bandung Trip

    En. Zailir,

    Thanks for your kind respond & prompt action.
    Nanti saya check email dari masa ke masa.

    Regards,
    Sarfina Sarbini

    salam.. bleh sy tahu brape

    salam..

    bleh sy tahu brape kos s'org yg d'perlukan ke bandung.sy pljr..trip ni mgkin m'libatkn 30 org pljr..

    zailir

    salam,

    sila emailkan info yang diperlukan  > ckick di sini

     

    nota: setelah anda menghantar info tersebut, saya akan menghantar email sebutharga terus kepada email anda \

    t.kasih

    kl-bandung

    Sye nk sebutharga ke bandung 4ari 3mlm for 5person..

    salam, utk 4h/3m utk 5

    salam,

    utk 4h/3m utk 5 orang = rm650 seorang

    kos termasuk:

    • makan
    • hotel
    • pengangkutan
    • tiket kemasukan ke Tangkubang Parahu
    • tips pemandu

    kos tidak termasuk

    • tiket pesawat
    • perbelanjaan peribadi

    untuk detail hantarkan sebutharga anda DI SINI

    Bandung 30 Mei

    Mohon pakej ke Bandung pada 30hb Mei sehingga 4hb Jun beserta melawat tempat2 menarik untuk 4 orang...thanx

    qtn ke bandung@4 orang - 6h/5m

    Salam,

    Dimaklumkan bahawa pada tarikh tersebut adalah musim cuti sekolah iaitu Musim Puncak - di mana harga hotel meningkat dengan begitu ketara. Oleh itu, saya boleh bagi harga GROUND ialah RM960 untuk seorang.

    Harga Ground termasuk:

    • Hotel
    • Pengangkutan sepanjang percutian
    • Pemandu pelancong
    • Makan-minum sepanjang percutian
    • Tips pemandu

    Harga GROUND tidak termasuk:

    • Perbelanjaan peribadi
    • Tidak termasuk harga tiket pesawat

    Untuk keterangan lanjut, sila beri info di SINI

     

    Terima kasih,

    join as group boleh x?

    Salam Penganjur boleh x kalau join group yang dah nak pergi sebab dapat jimat banyak kan?

    Joint Group

    Buat masa ini saya lebih tumpukan kepada trip secara kumpulan (tidak campur dengan group lain); memandangkan terdapat banyak juga permintaan untuk joint group, maka saya akan pertimbangkan untuk membuatnya dalam masa terdekat ini.

    Sekiranya anda ingin joint group trip - sila click di SINI

    Nota: anda akan dimaklumkan sekiranya jumlah peserta mencukupi untuk dibuat satu trip.

    quotation utk group trip

    mohon quotation utk ke bandung bg 10- 15 org dewasa, 3h/2m pada bln jun 2012...termasuk harga tiket flight

    qtn ke bandung 3h2m

    salam,

    utk 15 orang = kos all-in RM 980 !

    Nota : harga tiket sekarang masih rendah - Tempah Sekarang !

    harga di atas tertakluk kepada perubahan harga tiket Air Asia...

     

    Sila dapatkan sebutharga penuh di SINI

    nak quotation utk 2 org ke bandung

    berapa harga kalau ke bandung 2 org pada 12-14 april 2012 (without flight)?

    qtn 3h/2m bandung ground cost

    salam,

    utk 2 org kos ground RM 550 sahaja seorang

    kos termasuk:

    • makan sepanjang percutian
    • transport sepanjang percutian
    • pemandu pelancong
    • tips pemandu
    • hotel

    untuk detail boleh call saya di 019-3059047 (zailir)

    QTN TOUR DI BANDUNG UTK 02 ORG

    SALAM,

    SY AKAN PERGI KE BANDUNG PD 22/01/2012 HINGGA 25/01/2012(4H3M)

    FLIGHT DAH OK
    HOTEL PUN DAH BBOKING DI HOTEL CARRADIN BUSINESS & ENTERTAINMENT HOTEL CUMA TRIP TOUR JE MASIH CARI.BOLEH BANTU SY.

    Trip Tours

    salam,

    ini puan noor kan yang call saya pagi tadi -- sepertimana perbualan tel itu, dan kebetulan sekarang saya ada di Bandung sehingga 23h, boleh sahaja proceed kalau bersetuju dengan harga yang diberikan itu.

    InsyaAllah mutu perkhdimatannya memuaskan.

     

    p/s: menunggu respond drp puan

     

    tk

    Saya nak tanya ground pakej

    Saya nak tanya ground pakej utk 2 dewasa 3 kanak-kanak utk 4 hari 3 mlm pada 15 - 18 mac 2012. Tq

    qtn 4h/3m-bandung @ ground cost

    ground cost:

    dewasa rm 720 seorang

    kanak2 rm 320 seorang

     

    kos termasuk:

    • hotel
    • makan
    • transport
    • permandu
    • tips pemandu
    • tiket kemasukan ke Tangkubang Parahu

    itinerary


    HARI-01 : (Makan Tengahari/makan Malam)
    >> (PAGI):  Setibanya di Airport Hussein Sastranegara…anda akan di sambut oleh wakil kami
    >> Sarapan 
    >> Check –in hotel & berehat seketika.                                                            
    >> Acara membeli belah bermula….!!! Di rangkaian Factory Outlet di sekitar Jln Dago seperti  Grand, Episode,   
         Edward Forrer dan banyak lagi…berdekatan antara satu sama lain.
    >> Makan Tengahari 
    >> Peserta juga akan  dibawa di sekitar Ciwalk Streetmall  
    >> Makan Malam & Acara Bebas 
    *
    HARI-02 : (Sarapan/Makan Tengahari/Makan Malam)
    >> 7.00-8.00am: Breakfat di hotel
    >> Destinasi kembara murni pertama bermula ke Tangkuban Parahu…nikmati pemandangan indah gunung berapi 
    >> Peserta juga akan di bawa ke Ciater Hot Spring,,,,rasai kesegaran air panas gunung dengan suhu pelbagai
    >> Di perjalanan pulang, peserta akan singgah di ladang teh & Strawberi sambil menikmati kehijauan semulajadi
    >> Makan Tengahari 
    >> 3.30 p.m – Continue Membeli belah di Toko Tiga & di rangkaian factory outlet sekitar jln Setiabudhi seperti Rumah 
         Mode, Mode plus, Natural, Donatello dan banyak lagi…
    >> Makan Malam & Free & Essy….jangan lepaskan peluang menikmati pemandangan malam di kota Bandung
         Atau rasai urutan traditional layanan terus ke hotel untuk menghilangkan kepenatan kaki …  
    *
    HARI-03 : (Sarapan/Makan Tengahari/Makan Malam)
    >> 7.00-8.00 am: Sarapan 
    >> Melawati tempat bersejarah di bumi Bandung seperti Masjid Agong, Gedung Sate, Bangunan-bangunan di sekitar 
         Jln Asia-Afrika dan sebagainya. (sekadar mengabadikan kenangan dengan bergambar)
    >> 9 a.m – Membeli-belah di PASAR BARU …ke destinasi “wajib Membeli belah“ jika ke Bandung…..jelajahi setiap inci gedung
         membeli-belah Pasar Baru seadanya….
    >> Makan Tengahari 
    >> Ke Jln Cibaduyut …pusat membeli-belah barangan kulit terbesar  “Genuine“ dengan pelbagai pilihan 
    >> Membeli cenderahati dan buah tangan (ole-ole Bandung) di Kartika Sari..untuk di bawa pulang ke Malaysia 
    >> Membeli belah di Factory Outlet di sekitar Jalan Riau seperti Heritage, Cascade, Summit, Renarity, China Emporium,       
         Terminal Tas, Galeri for Men, BABE, Base etc….. (semua berdekatan)
    >> 8 p.m: Makan Malam & Acara Bebas
    *
    HARI-04 : (Sarapan/Makan Tengahari)
    >> PAGI  Sarapan & Check – out Hotel
    >> Membeli belah di Bandung Mall, Paris Van Java,dll..
    >> Makan Tengahari 
    >> 2  jam sebelum berlepas pulang perlu berada di airport
    *

    trip bandung 4h 3m

    klu sy mau ke bandung berapa harga pakej utk 2 dewasa dan 2 kanak2...kanak2 berumur 3thn dan 2thn...tq

    bandung-2dewasa dan 2 kanak-kanak

    utk 4h/3m;

     

    dewasa rm750 seorang

    kanak-kanak rm375 seorang

     

    tidak termasuk tiket penerbangan

    t.ksih

    quotation ke bandung 14-17 mac 2012

    saya akn ke bandung pada 14-17 mac 2012 seramai 7 dewasa dan 2 kanak2,boleh tak bagi sebutharga utk saya pergi shopping dan ke tangkuban perahu sahaja,hotel saya dah book dan tranfer pergi balik airport sudah ada,tq

    shooping & Tangkubang Parahu

    salam,

    maksudnya mahu transport sahaja kan?

    boleh tahu berapa hari nak pakai transport?

    Saya nak ke bandung pada

    Saya nak ke bandung pada bulan mac ini iaitu 11 dewasa dan 6 kanak-kanak.boleh saya tahu berapa harga pakej bagi 4h 3m.tiket penerbangan mas

    bandung@4h3m - 11 dewasa & 6 kanak2

    salam,

    kos utk 4h/3m bagi 11 dewasa dan 6 kasnak-kanak

    dewasa = RM620 seorang

    kanak2 = RM310 sorang

     

    nota: harga tidak termasuk kos tiket pesawat.

     

    utk mendapatkan quotaion penuh (harga tiket, jadual perjalanan dsbnya) sila isi BORANG SEBUTHARGA

    salam

    salam:-) hai bln Dec.saya nk ke bndg4 hari3 mlm.pakej untuk 2org brapa

    Salam.. Pada bulan dec 2012

    Salam..
    Pada bulan dec 2012 nie..saya nak ke bandung..so nak tanya harga semuanya bagi pakej 4H3M untuk 2org (dewasa)..termasuk tiket penerbangan pergi &balik..

    salam, boleh bagi tarikh

    salam,

    boleh bagi tarikh lawatan yg tepat supaya saya boleh semak harga tiket

     

    tq

    ke bandung pada

    ke bandung pada 23/12/2012..balik ke m'sia pada 27/12/2012..tlg nyatakan keseluruhan yer..tq

    Ground Floor utk 5 org dewasa bulan 12.

    Salam,
    sy dah anta sebut harga kt emel, tp msh xde jawapan,
    boleh sy tau berapa hrga utk 5 org dewasa utk ground floor bg bulan 12 ni,
    boleh nyatakan sekali perkhidmatan yg disediakan utk bayaran tu, tq.

    oopss, lupa nk nyatakan,

    oopss, lupa nk nyatakan, tempoh utk 4 hr1 3 mlm yer, tq.

    ground floor pulak dah,

    ground floor pulak dah, silap2,
    ground cost ye, huhuhu

    salam, dah hantar

    salam,

    dah hantar email?..boleh bagi nama atau alamat email..nanti saya semak..tq

    email belum reply

    cuba tengok dalam spam - sb kadang2 email masuk dalam spam...kalau tk ada juga sila bagi alamat email, nanti saya semak

    symsyam@yahoo.com

    Boleh berikan saya harga untuk bandung dalam 12 orang / 20 orang.family trip

    adakah jadual itu telah ditetapkan atau saya boleh buat pertukaran. Duit pembayaran adakah termasuk makan minum pagi & malam dan juga tambang ke tangkuban...

    salam, untuk 4hari/3malam:

    salam,

    untuk 4hari/3malam: 12 orang dewasa kos 630 seorang

    untuk 4hari/3malam: 20 orang dewasa kos 590 seorang

     

    kos termasuk:

    • penginapan semalam 3 malam
    • pengankutan semala 4 malam
    • 3 kali sarapan, 4 kali makan tengahari dan 3 kali makan malam
    • tiket ke tangkuban parahu

    tidak termasuk:

    • tiket penerbangan
    • airport tax semasa pulang
    • perbelanjaan peribadi

    jika berminat boleh bagi info detail di sini: QUOATION

     

    jalan2 bandung

    saya & isteri nk gi bandung bulan 4 2013...
    berapa harga pakej utk 2 org 4H/3M ye jalan2 bandung.
    tarikh pegi 6/4/13 kul 6:30 pg
    blk 9/4/13 pukul 8:00 pg.
    reply kt email saya zulha58@yahoo.com.
    ASAP TQ

    salam, saya sudah hantar

    salam,

    saya sudah hantar quotation...sila semak email.

    tk

    salam Pn baizura, saya dah

    salam Pn baizura,

    saya dah emailkan quotation, sila semak email.

    tk

    nia jahamil

    tolong emailkan saya pakej 4h3m ke bandung dlm january @ february 2013...tq..

    nia_jahamil@yahoo.com

    quotation

    salam,

    saya dah email, ada perlu info tambahan -- sila semak email.

     

    tk

    pakej ke bandung

    planning pergi ke bandung on november or december 2012.. please email quotation for two person at dh.diah@gmail.com. tQ =)

    Pages

    search internet

    Custom Search